Prop-Tech Lithuania renginys

Įspūdžiai ir takeaways iš vakar vykusio prop-tech Lithuania atidaromojo renginio. Kur mes esame su savo ekosistema?

✓ Prop-tech tariamas [prop-tek]. Think globally, act locally, bet pridedu ir papildomą – speak internationally.

✓ ESG (Environmental, Social, and Governance) tema yra karšta tarp corporates ir intituciniu Europos Komisijos lygiu, bet dar ne startuolių ir jų founderių galvose. Investicijų pritraukimo (grantai, equity) galimybės yra milžiniškos.

✓ Deja turime daug ESG green-washing, nėra išsivyščiusi taksonomija metodologija kas yra tvaru, kas ne. Šiuo metu aktyvūs daug startuolių, kurie bando spręsti šią problemą.

✓ Prop-tech yra artimas fin-tech, nes NT industrija yra labai intensyvi kapitalui. Netvarūs projektai metų ar kelių bėgyje turės daug mažiau galimybių gauti finansavimą. Vystytojai mūsų regione tam praktiškai visai nepasiruošę.

✓ Turime ambicingą prop-tech founderių komandą, kuri gali apsiimti didelio masto iššūkius ir pasiūlyti globalius sprendimus.

✓ Dirk Paelinck, Europos prop-tech asociacijų įkūrėjo atvykymas su pranešimu specialiai į mūsų bendruomenės buvo įkvepiantis geras startas ir susisipažinimas, su kokio lygio supportą prop-tech industrija turi instituciniu lygiu sprendžant klimato kaitos problemas.

✓ Prop-tech industrija turi priešpriešinį vėją – NT industrijos lyderiai neretai yra itin konservatyvūs ir žiūri per projetų pelningumo prizmę, o ESG nėra organizacijoms kultūriškai svarbi dalis, bet kaip painpoint kurį reikia apeiti kad atitiktų regulations.

✓ Didžiosios Lietuvos vystymo įmonės EIKARealco jau supranta inovacijų svarbą ilguoju laikotarpiu. Neabejoju kad prie jų jungsis ir mažesni plėtotojai. Paprasčiausias būdas prisijungti prie bendruomenės ir sekti naujienas – per Proptech Lithuania organizacijos veiklą.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *