Savo būsto kainą galite pasitikrinti jau ir Kaune

Nekilnojamo turto technologinė platforma „UNTU , plėsdama savo veiklą Lietuvoje, indeksavo Kauno mieste esančius butus, ir dabar kiekvienas kaunietis nemokamai gali sužinoti savo buto rinkos vertę. Tokią galimybę vilniečiai jau turėjo prieš kurį laiką. Visų Kauno butų rinkos vertė siekia apie 5 milijardus eurų.

Platformos„UNTU“ nekilnojamojo turto duomenų analizė rodo, jog vidutinis Vilniaus butas yra 55 kvadratiniai metrai, tuo tarpu Kaune apie 50 kvadratinių metrų. Vidutinė kvadratinio metro rinkos kaina Kaune siekia apie 900 eurų, tuo tarpu Vilniuje ženkliai brangiau – apie 1450 eurų. Vilniuje platforma yra indeksavusi 250 tūkstančių butų, o Kaune – 125 tūkstančius.

„Galimybė kauniečiams pasinaudoti nemokamu automatiniu nekilnojamo turto vertinimu palengvins jų būsto pardavimo ir pirkimo procesą. Iki šiol turėjome šią paslaugą Vilniuje. Dabar tokią galimybę suteikėme ir Kauno miesto gyventojams“. – sakė vienas iš „UNTU“ įmonės įkūrėjų Darius Bieliūnas

Pasak „UNTU“ atstovo, žmogus pradėję ieškoti būsto paprastai lygina įvairius objektus nekilnojamojo turto svetainėse, bet dažnai jam yra sudėtinga suvokti kuri kaina yra rinkos, o kur yra tik pardavėjų dažnai nepagrįsti lūkesčiai. Tik po 2-3 mėnesių stebėjimo ir analizės žmogus pradeda orientuotis rinkos kainose. Taigi mūsų tikslas žmogui šį procesą palengvinti ir sutrumpinti, nes jis gali matyti ne tik preliminarią būsto kainą, bet ir kaimynystėje įvykusius sandorius, kurie ir yra geriausias rodiklis, nustatant teisingą rinkos kainą. Taigi tai puikus ir nemokamas įrankis perkantiems ir parduodantiems nekilnojamąjį turtą.

Platforma „UNTU“ Lietuvoje veikia jau keletą metų. Iki šiol 123 tūkst. vartotojų jau pasinaudojo „UNTU“ teikiama nemokama automatinio būsto vertinimo paslauga. Pernai rudenį „UNTU“ platforma pritraukė plėtrai 300 tūkstančių eurų investicijų iš „70Ventures“. Ši investicijai leidžia platformą vystančiai bendrovei „UNTU“ tobulinti būsto vertinimo algoritmą ir  jau netolimoje ateityje planuojama įvertinti visų didžiųjų Lietuvos miestų gyvenamojo būsto objektus ir taip sudaryti sąlygas didesniam skaidrumui Lietuvos nekilnojamojo turto rinkoje. Taip pat artimiausiu metu bus pasiūlyta ir naujų paslaugų, kurios padės būsto pardavėjams ir pirkėjams jaustis ne tik labiau įgalintiems darant sprendimus su nekilnojamu turtu, bet tikima, kad tai gali atpiginti ir palengvinti visą būsto pirkimo ir pardavimo procesą. 

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *