MO garden

NT plėtros kompanija „Rewo“ tęsia plėtrą šalia Buivydiškių tvenkinių ir rinkai pristato naują mažaaukščių gyvenamųjų namų kvartalą – „MO Garden“.

Projekto vardą pasufleravo gatvės, kurioje jis bus statomas, pavadinimas – Mozūriškių, bei vidiniame kieme suprojektuotas 20 a ploto parkas. Unikali vieta šalia brandaus saugomo miško ir Buivydiškių tvenkinių virsta moderniu sostinės kvartalu su mažaaukščiais gyvenamaisiais namais. 

Dalis projekto namų išsidėstys palei mišką

Namo privalumai gyvenant bute

Naujajame kvartale, Mozūriškių g. 182, suprojektuoti dviejų tipų gyvenamieji pastatai – dviejų aukštų butų su atskirais įėjimais ir privačiais kiemeliais namai bei trijų aukštų daugiabučiai

Daugiabučiuose namuose suprojektuota po kelis butus aukšte bei siekiama privatumo, išlaikant 20-35 m atstumus tarp namų. Juose bus įrengtos erdvios terasos ir balkonai. Didžioji dalis butų naujakurių galės mėgautis pro langus atsiveriančia gamtos panorama ar vaizdu į erdvų vidinį parką.

„MO Garden“ daugiabučiai

Artimiausi „MO Garden“ kaimynai – to paties plėtotojo sukurti panašaus tipo kvartalai. Tai buvo pirmieji Vilniuje naujos koncepcijos mažaaukščiai gyvenamieji daugiabučiai, kur kiekvienas butas turi atskirą įėjimą iš lauko ir nuosavą kiemelį.

Anglijoje ir Skandinavijos šalyse tokie namai yra labai paplitę. Koncepcija pasiteisino ir Lietuvoje, ji atitinka žmonių lūkesčius. Racionaliai suplanuoti 3-4 kambarių butai su privačia kiemo erdve suteikia gyvenimo nuosavame name jausmą, tuo tarpu kainuoja panašiai kaip tokio pat ploto būstas daugiaaukščiame name. „MO Garden“ bus jau ketvirtas mūsų statomas butų su kiemeliais projektas.“ 

REWO vadovas Edvinas Malevskis
Kaimyninis REWO išvystytas projektas „Naujoji Anglija“

Trys namų tipai kiekvieno poreikiams

Projektas „MO Garden“ plėtojamas dviem etapais. Iš viso numatyti 83 butai su kiemeliais, kurių plotai – 58 ir 75 kv. m bei 96 butai trijų aukštų daugiabučiuose namuose. Jų plotai – nuo 28 kv. m iki 71 kv. m.Pastatų energinė klasė: A++.

Pirkėjai galės rinktis būstą su daline arba pilna apdaila. Kainos sieks 1.777 – 2.291 EUR / kv. m. (nuo 59 000 iki 148 000 Eur).

I-ame etape siūlomi būstai

Plėtotojas kvartalo centrinėje dalyje sukurs socialinę erdvę jo gyventojams – planuojama įkurti gausiai apželdintą 20 a dydžio parką, su jame integruotomis vaikų žaidimų aikštelėmis, poilsio zonomis. Kvartalas bus gausiai apsodintas želdynais, brandžiais medžiais. 

Automobilių parkavimas numatomas antžeminėse aikštelėse prie pastatų, uždaro kvartalo teritorijoje.  

Vidiniai kiemeliai

Balansas tarp gamtos ir miesto 

MO Garden“ privalumas yra koncepcija ir vieta: „Tarp Justiniškių ir Pilaitės statomi mažaaukščiai namai yra brandaus, valstybės saugomo miško kaimynystėje, aplink įsikūrę tokio pat tipo kvartalai. Dėl projektų tęstinumo, čia – didelė koncentracija panašaus amžiaus, pomėgių gyventojų. Todėl natūraliai susidaro galimybės kurtis saugiai ir darniai kaimynystei. Naujakurių pamėgtas rajonas pastaruoju metu sparčiai auga. Čia atsiranda vis daugiau visuomeninės paskirties, infrastruktūros objektų, puikiai išvystytas susisiekimas – netoli esančiu Vakariniu aplinkkeliu patogu susisiekti su miesto centru ir išvykti iš miesto bet kuria kryptimi. Visgi, aplinkinės teritorijos planavimas  išlieka erdvus, išlaikomas brandžios gamtos karkasas

REWO vadovas Edvinas Malevskis
„MO Garden“ sklypas iš oro

Statybos darbus planuojama pradėti šių metų IV ketvirtį, pirmąjį statybos etapą užbaigti iki 2022 m. pabaigos. Į šį namų kvartalą bus investuota 13,3 mln. Eur.

NT projektų žemėlapis

About the Author: Andžis Krasovski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *