Kanso

Projekto ypatumai

Fasadas. Projekto fasado apdailai pasirinkta vokiška klinkerio medžiaga. Tai yra ilgaažmiškesnis, brangesnis, ir dekoratyviau atrodantis negu pavyzdžiui dažytas tinkas sprendimas, naudojamas didelėje dalyje naujų projektų.

Klinkerio fasadas

Kondicionierių vietos. Šiame projekte kondicionieriams numatytos vietos balkonuose. Privalumas – jos bus paslėptos gana stilingose dėžutėse, kurios tarnaus dar ir kaip daiktadėžės bei apsaugos sumontuotą įrangą nuo išorės dirgiklių. Galimas trūkumas – gyventojui ar kaimynui įsigijus paprastesnį, pigiausios kategorijos įrenginį, galimas didesnis triukšmas esant išorėje, lyginant su tuo, kai vietos kondicionieriams yra numatomos parkinge ar ant pastato stogo.

Erdvus balkonas, pro kurį matoma ne tik Olandų g., bet ir nemažai žalumos

Pilnai atsidarantys panoraminiai langai. Langai šiame projekte siekia grindis, atsidaro abu segmentai, kas leidžia pro juos patekti daugiau šviesos negu standartiniuose mažesnio aukščio languose. Atkreiptinas dėmesys į tai, jog projekte sumontuoti langai atlieka dar ir garso slopinimo funkciją, kas, reikia pripažinti, leidžia beveik negirdėti pravažiuojančių automobilių srauto.

B energinė klasė.  Didžioji dalis šiuo metu statomų projektų yra A ir A+ energinės klasės, užtikrinančios mažesnes eksploatacijos išlaidas ir mažesnius šildymo kaštus. Kadangi šio projekto statybos leidimas buvo gautas dar iki įsigaliojant reikalavimams statyti tokius namus, šis gyvenamųjų namų projektas buvo įgyvendintas laikantis pradinio projekto.

Vaizdas į Markučius

Rytai: šalia Olandų žiedo. Rytinė korpuso dalis yra netoli gana judraus Olandų žiedo. Atsidarius langus būtų girdimas triukšmas iš gatvės. Kai langai uždaryti – triukšmo negirdėti. Įsigijantiems butą šioje pusėje tikriausiai verta investuoti į rekuperatorių (+5k Eur), kad nereikėtų dažnai atidaryti langų vėdinant. Į šią pusę akis mato gana tolimą panoramą, ypač viršutiniuose aukštuose, kas suteikia erdvės pojūtį.

Vaizdas į rytų pusę

Teritorija. Olandų gatvę kertanti perėja organiškai veda šalia projekto teritorijos, dėl to yra šioks toks praeivių srautas. Teritorija nėra aptverta.

Vakarai: kalnas. Vakarų pusė tylesnė, atkreipta į sodelį, kurį plėtotojas ketina apsodinti pušimis. Atstumai tarp vidinių terasų bei kiemo erdvės – artimi ir ši pusė tamsesnė, ypač šiltuoju metu laiku, kai dalį vaizdo dengia medžiai. Tiesa, jaukumo visam vidiniam kiemui vakare – naktį prideda strategiškai nukreiptas prožektorių apšvietimas. Su projekto sklypu ribojasi keletas senesnės statybos nerenovuotų pastatų ir trobelių, tačiau ir dalies jų vietoje ateityje ketinama plėtoti naujus gyvenamuosius projektus.

Vidinis kiemelis vakare

Parkingas. Parkingo kaina: 15,000 EUR. Šiame projekte garažo vartai įvažiuojant atsidaro tel. skambučiu, o išvažiuojant, tereikia priartėti prie vartų su automobilio ar motociklo šviesomis ir vartai pradeda kilti. Parkingo pravažiavimai platūs. Alternatyvaus parkavimosi galimybių šalia projekto nėra daug, tad esant poreikiui turėti automobilį – rekomenduotina įsigyti atskirą parkingo vietą.

Parkingo vietos ir gale jų esančios dviračių saugyklos

Sandėliukai. Kiekviena parkingo vieta turi šalią esančią dviračių saugyklą. Tai išties patogu. Didelėje dalyje projektų įprasta, kad sandėliukai yra atskirai nuo parkingo.

Vaizdas iš šio buto pasirodė įspūdingiausias

About the Author: Andžis Krasovski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *