Būstas be pradinio įnašo

Pradinis įnašas yra tikriausiai vienas iš didžiausių barjerų norint įsigyti būstą. Viena iš alternatyvų, kuri to nereikalauja yra išperkamoji nuoma.

Kaip tai veikia? Pradinį įnašą, reikalingą banko finansavimui gauti, kaupsite mokėdami mėnesines fiksuotas nuomos įmokas, o pasibaigus nuomos sutarčiai dalis sumos būtų įskaitoma kaip pradinis įnašas būsto pirkimo sutartyje.

Išperkamosios nuomos galimybės Vilniuje:

Hanner išperkamoji nuoma

Pirkėjas pagal poreikius išsirenka butą ir jo apdailą, pasirašo nuomos sutartį su teise jį įsigyti ir iki dvejų metų moka fiksuotas nuomos įmokas. Pastarųjų dydis apskaičiuojamas taip, jog per nuomos terminą pirkėjas sumokėtų 15 proc. įsigyjamo turto kainos, o pasibaigus nuomos sutarčiai jos būtų įskaitomos kaip pradinis įnašas būsto pirkimo sutartyje.

Įsigydamas būstą, pirkėjas laisvai renkasi norimą apdailą, įrengimas skirstomas į tris klases – ekonominę, vidutinę ir aukštą, taip pat galima individualiai pasirinkti kiekvieną detalę ar daiktą. Nuo klasės ir atskirų pasirinkimų priklauso įrengimo darbų ir daiktų kaina. Įrengimo savikainos vertė priskiriama prie bendros turto įsigijimo kainos.

Hanner projektai su galima išperkamąja nuoma:

Renesansas
Centro Rezidencija
Verkių Sodas

NUMAI.LT išperkamoji nuoma

Išsirenkate būstą, NUMAI jį įvertina ir atsako ar galės jums jį nupirkti. Jeigu viskas gerai, pasirašote sutartį dėl išperkamosios būsto nuomos ir nupirkę šį bustą jums jį išnuomoja. Turėsite galimybę būstą išsipirkti bet kada po vienerių metų laikotarpio už pradinę kainą, o dalį nuomos mokesčio užskaitys kaip atsiskaitymą už būstą.

NUMAI leidžia rinktis iš visų, rinkoje parduodamų būstų, kurie atitinka reikalavimus: buto vertė turi būti nemažesnė nei 50 000 eurų. Butas turi būti centre, senamiestyje ir aplinkui, atstumas iki miesto centro iki 20 kilometrų. Atstumas iki vietovės infrastruktūros (mokyklos, darželio, maisto prekių parduotuvės) iki 5 kilometrų, viešojo transporto stotelė iki 2 kilometrų.

Kodėl išperkamoji nuoma?

Akivaizdus argumentas išperkamajai nuomai yra tas, kad nereikia didelio pradinio įnašo, kitaip, nei perkant su paskola. Antras pliusas yra lankstumas ir suteiktas papildomas laikas įsigyjimo sprendimui, nuomos laikotarpiu galėsite “pasibandyti” norimą būstą, o galutinį sprendimą priimti kai būsite pasiruošę. Kainos užsitvirtinimas reiškiantis saugumą, kad nuomos mokestis ir būsto išsipirkimo kaina neaugs visą sutarties terminą būtų dar vienas argumentas kodėl išperkamoji nuoma gali būti tinkamas būsto įsigyjimo modelis jums.

About the Author: Kazimieras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *