Vytauto 35

CityNow

Segmentas. Šį projektą drąsiai galima priskirti prie premium klasės būsto, kurio paklausa Žvėryne visuomet išlieka didelė. Todėl nenuostabu, jog liko tik vienas butas, kurį dar pavyko apžiūrėti. Įdomu ir tai, kad pasak EIKA’os pardavimo vadovo Justino – didelė dalis pirkėjų yra aplinkiniai Žvėryno gyventojai (didžiumoje vyresnio amžiaus), norėję atsinaujinti būstą, tačiau nepanorę keisti lokacijos. Kiek komiškas netgi tas faktas, jog uždarame kiemelyje yra įrengta vaikų žaidimų aikštelė, tačiau šeimų su mažamečiais vaikais projekte (bent kol kas) nebus 🙂 .

Architektūra. Pastebėjome, kad visai šalia esančio projekto – Žvėryno simfonijos architektūra itin panaši. Visi butai taip pat sėkmingai parduoti. Gal tai raktas, užtikrinantis aukštesnės klasės būsto pardavimų sėkmę?

Kaiminysteje – Žvėryno simfonija

Nestandartinis buto išplanavimas. Apžiūrėtas butas įrengtas projekto trečiame aukšte, pietvakarių kryptimi ir kas svarbiausia turi itin aukštas lubas (iki 5.50 m) ir didelę antresolę (nuo jos aukštis iki 2.80 m aukščiausiame taške). Tai suteikia galimybę būsimiems gyventojams būstą įsirengti originaliai, taikant nestandartinius sprendimus ir protingai išnaudoti turimus 63,48 kv.m.

Kaip pavyzdys, vienas iš jų būtų – televizoriaus laikiklis, pakeliantis TV iš pirmo į antrą aukštą (reali idėja, kurią ketina įgyvendinti kito panašaus buto šiame projekte pirkėjas) arba meniški stikliniai laiptai, sujungiantys abi erdves.

Vaizdas nuo antresolės

Apdaila. Kaip matoma nuotraukose, šis butas parduodamas su daline apdaila. Kas, kaip minėta, leidžia įsirengti butą pagal individualius poreikius. Tačiau projekto plėtotojas – EIKA suteikia galimybę pasirinkti ir individualios apdailos variantą, kai klientui pagelbės profesionalus dizaineris, o įrengimo darbus prižiūrės paskirtas darbų vadovas.

Premium segmento pirkėjams tai opcija, leidžianti taupyti laiką, nesukti galvos dėl atsakingų meistrų paieškos ir idėjų interjerui, apdailos medžiagų užsakymo ir pristatymo kuravimo. Manome, didelis pliusas dar ir tai, jog pasirašius apdailos įrengimo sutartį, yra numatomas konkretus terminas, per kiek laiko darbai bus atlikti. Deklaruojama, jog tai 2-4 savaitės, kas yra visai nedidelis laiko tarpas, žinant, kiek darbai užtrunka derinant įsirengimą individualiai, jeigu pirkėjas šioje sferoje neturi daug patirties ir patikimų meistrų kontaktų.

Stoglangis, pro kurį patenka natūrali dienos šviesa

Vaizdas pro langus. Šiame bute – 7 panoraminiai langai, ko pasekoje visa erdvė gauna daug šviesos. Dar daugiau jos prideda ir viršuje esantis stoglangis. Pro langus matyti tiek miesto judesys, tiek dalis gamtos (medžių lajos). Kadangi langai ne tik dideli, bet kartu ir izoliuoja triukšmą – stebėti Žvėryno gyvenimą iš trečio aukšto tampa visai patrauklu.

Pro langus matoma žaluma

Balkonas. Butas turi savo atskirą, įstrižos formos balkoną. Jis nėra didelis, tačiau dera prie bendros pastato stilistikos ir suteikia galimybę dalį laiko praleisti lauke. Tiesa, paminėtina, kad apačioje pirmame aukšte yra įsikūrusi kavinė, kas kiek sumažina privatumą, kaip ir šalia esanti gatvė.

Vaizdas į vidinį kiemelį

Paskirtis. Nemaža dalis apartamentų projekte buvo administracinės paskirties. Primename, kad negyvenamosios paskirties savininkams šiuo metu yra prievolė mokėti NT mokestį.

Įdomus aspektas yra tas, jog NT mokestis kasmet bus skaičiuojamas ne nuo sandorio vertės, o nuo mokestinės vertės (pagal Registrų centro duomenis), kuri prabangiuosiuose Vilniaus rajonuose būna 2-3 kartus mažesnė nei rinkos kaina, nes apima visą rajono vidurkį, kurį, žinoma, sudaro didžioji dalis senos statybos pastatų, mažinančių skaičiuojamąją mokestinę vertę. Šį aspektą svarbu turėti omenyje, norint tiksliai įsivertinti būsimas išlaidas.

Paminėtina ir tai, kad čia galima įkurti reprezentacinį įmonės biurą, o šalia durų iškabinti lentelę su įmonės logo. Kadangi projekto lokacija – prestižinė, vertintume tai kaip visai įdomią opciją.

Aplinka jau pilnai sutvarkyta

Laiptinės. Jos projekte pakankamai erdvios. Laiptinių apdaila – tinkas. Viskas atrodo tvarkingai, tačiau jau nemažai prestižinio segmento būstų įrengiama dar prabangiau – pvz. naudojamas marmuras.

Liftas. Nepaisant to, jog projektas mažaaukštės statybos (3 aukštų) – jame įrengti liftai. Tai jau tapo kokybės standartu prestižiniame segmente ir yra malonus bonusas būsimiems gyventojams / verslams, ypač turint omenyje, kad nemaža dalis jų – vyresnio amžiaus.

Parkingas. Parkingo vietos gana plačios, šalia suprojektuoti sandėliukai. Parkingo lubose – apšiltinimas, taip užslėpti inžinieriniai tinklai.

Požeminis garažas

Saugumas. Nors Žvėrynas garsėja kaip vienas ramiausių ir kartu saugiausių rajonų, atkreiptinas dėmesys į plėtotojo investicijas į saugumą. Čia įrengtos apsauginė ir gaisrinė signalizacija kiekviename bute, o visoje pastato teritorijoje ir požeminėje stovėjimo aikštelėje įrengtos stebėjimo kameros. 

Finalinės įžvalgos. Apibendrinant, galime konstatuoti, jog premium segmento būsto poreikis Žvėryne išlieka didelis, butus tokiose projektuose mėgsta įsigyti klientai, kurie jau užaugino vaikus, turi pakankamai santaupų ir nori kokybiško, dažnai individualizuoto būsto su nestandartiniu išplanavimu patogioje lokacijoje su pakankamai daug žalumos ir pilnai išvystyta infrastruktūra.

Vaizdas iš balkono į Vytauto g.

About the Author: Andžis Krasovski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *