CityZen

Galio Group“ 1,14 ha teritorijoje tarp Šeimyniškių, Raitininkų ir Sporto g. – Šeimyniškių g. 33, rudenį planuoja pradėti gyvenamojo projekto „CityZen“ statybas.

Šeimyniškių g.  – dviem etapais „CityZen“ projekte bus pastatyti 302 butai ir ~1008 m2 maisto prekių parduotuvė bei ~403 m2 komercinio ploto (8 paslaugų paskirties patalpos). Investicijos į A++ energinės klasės projektą sieks 30 mln. eurų.

CityZen, vaizdas nuo Minsko žiedo

Pagal aukštingumą, planuojamo komplekso pastatus galima išskirti į dvi dalis: pastatai formuojantys Šeimyniškių g. perimetrinį užstatymą projektuojami 6-8 aukštų, tarp šių korpusų numatomos 2-3 aukštų jungtys ir pietinėje projektuojamos teritorijos dalyje planuojami 5 aukštų pastatai.

Projekto aukštingumas

Projektuodami  šį gyvenamąjį kompleksą mes ir mūsų partneriai architektai labai glaudžiai bendradarbiavome su Vilniaus miesto savivaldybe. Mūsų visų tikslas – kurti miestą, kuris būtų malonus ir funkcionalus tiek dabar, tiek ateinančioms kartoms. Ypatingą dėmesį skyrėme ne tik užstatymo tipui, kuris darniai užpildytų šią urbanizuotą Vilniaus vietą, bet ir fasadams, kurie nuramintų įsivyravusį spalvų ir tekstūrų chaosą. Investuojame į kokybiškas, kilniai senstančias fasadų medžiagas. Taip pat daug kalbėjomės su aplinkinėmis gyventojų bendrijomis ir atsižvelgėme į jų pageidavimus įrengti patogius praėjimus pro „CityZen“ kompleksą iki Šeimyniškių gatvės“, – pasakoja Rūta Grucienė, „Galio Group“ gyvenamojo būsto direktorė.

CityZen – vaizdas nuo Šeimyniškių g.

Bendrovių „Aketuri Architektai“ ir „Viltekta“ kurtame projekte bus įrengti nuo 25 kv. m ploto iki 102 kv. m ploto butai.

Taip pat 20 nestandartinių dviejų aukštų būstų su individualiais britiško tipo kiemeliais – tai bus ženkliai aukštesni, apie 5 m aukščio, būstai. Visi butai suprojektuoti su balkonais arba terasomis, vidinėje komplekso dalyje gyventojams bus įrengtos apželdintos poilsio ir laisvalaikio zonos.  Pirmame aukšte nuo Šeimyniškių gatvės bus įrengtos prekybos ir paslaugų paskirties patalpos – prie pastatų joms numatytos papildomos erdvės kuriose galėtų įsikurti kavinių ar restoranų lauko terasos arba viešos poilsio zonos.

Vidiniai kiemeliai

Projekte planuojamos 2 automobilių stovėjimo aikštelės: antžeminė (14 vt.), kurioje numatomos vietos komercinių patalpų lankytojams ir požeminė (242 vt.), kurioje planuojamos gyventojų bei likusios komercinių patalpų lankytojų aut. stovėjimo vietos. Gyventojų stovėjimo vietų zona bus fiziškai atskiriama nuo komercinių patalpų lankytojų stovėjimo vietų zonos.

Kartu numatyta ir 120 dviračių stovėjimo vietų: 73 vietos planuojamos požeminėje automobilių saugykloje, o 47 vietos planuojamos antžeminėje sklypo dalyje ir greta jo.

Projekto planas

Projektas „CityZen“ taps namų erdve labai dinamiškoje Vilniaus dalyje –  šalia yra Neries krantinė, centrinis verslo rajonas, Senamiestis, aplinkui gerai išplėtota transporto, socialinė bei švietimo infrastruktūra. Ši vieta gali patenkinti įvairius aktyvių miestiečių poreikius, o mes siekėme kad „CityZen“ projektas funkcionalumu, patogumu atitiktų vietą, suteiktų jai pridėtinės vertės ir architektūrinės darnos bei  sukurtų jaukią namų erdvę būsimiems gyventojams“, – teigia R. Grucienė.

Galio Group“ statybos leidimą šiam projektui planuoja gauti šių metų rudenį ir pradėti statybos darbus, kuriuos planuoja įgyvendinti dviem etapais.

Pirmuoju etapu iki 2024 m. I ketvirčio bus pastatyti 5 gyvenamųjų namų korpusai su 255 butais ir komercinėmis patalpomis.

Antruoju etapu, kurį planuojama pradėti 2023 m. II ketvirtį, o pabaigti 2024 m. III ketvirtį, bus pastatytas likęs vienas korpusas su 47 butais.

NT projektų žemėlapis

About the Author: Andžis Krasovski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *