Gegužės mėn. apžvalga

Remiantis „CityNow“ NT analitikos platformos surinktais duomenimis, šių metų gegužės mėnesį Vilniuje buvo fiksuota 215 susitarimų dėl naujos statybos butų pardavimų. 

Tai antras mažiausias rezultatas šiais metais, kai kovą buvo susitarta tik dėl 166 būstų įsigijimo.
Kita vertus, praėjęs mėnuo nudžiugino naujo būsto pasiūlos padidėjimu – pradėjome sekti 6 naujų projektų pardavimus, kuriuose startavo vieši pardavimai ir rinkai pasiūlyta 350 naujų būstų.

Į pardavimų topą įsiveržė Justiniškės

Daugiausiai susitarimų (28) įsigyti naują būstą, kiek netikėtai, fiksavome Justiniškėse. Tačiau atidžiau pažvelgę, galime matyti, jog toks rezultatas dėsningas, kadangi būtent šiame mikrorajone didžioji dalis projektų jau pastatyti arba bus pastatyti šiais metais, kas būsto pirkėjams suteikia užtikrintumo jausmą bei galimybę realiai įsivertinti techninius sprendinius. 

Antroje vietoje gegužės mėnesį buvo Rasos (21), kur įdomu, jog visi pardavimai buvo sugeneruoti tik viename, populiarumo neprarandančiame projekte (skirtingose jo etapuose).
Toliau rikiavosi Senamiestis, Verkiai bei Pašilaičiai.

Pasiūlos padidėjimas rinkai suteikė optimizmo

Gegužę startavus eilei didelių projektų (didžioji dalis jų – nauji esamų projektų etapai ar nauji korpusai), galime stebėti tendenciją, jog didieji ir daugiausiai patirties turintys plėtotojai įsivertino galimas rizikas ir nusprendė visų pirma tęsti jau sėkmingai vystomų projektų plėtrą. Tai leis tiksliau prognozuoti ir fiksuoti kainas, o būsimiems pirkėjams daug geriau įsivertinti, kaip atrodys jų būsimas būstas, kai šalia jau pastatyti pirmieji to projekto / kvartalo daugiabučiai.
Kartu aktyvūs pardavimai „iš brėžinių“ naujai startavusiuose projektuose rodo, jog dalis pirkėjų ir toliau sieks įsigyti būstą ankstyvoje stadijoje, tačiau čia itin atidžiai reiks įsivertinti plėtotojo reputaciją ir turimus pajėgumus laiku įgyvendinti projektą.

About the Author: Andžis Krasovski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *