Vilniaus Dvarčionių rajone duris atveria nauja „Maxima“ parduotuvė

Dvarčionyse, Keramikų g. 4, duris atvėrė naujas 1 300 kv. m. ploto prekybos centras, kuriame įsikūrė parduotuvė „Maxima“. Projektą plėtojusi nekilnojamojo turto plėtros įmonė „Eriadas“ į jį investavo 2 mln. eurų.

Prekybos centras pastatytas nugriovus Keramikų ir Dvarčionių gatvių sankryžoje buvusį seną pastatą. Statybų metu buvo sutvarkytas sklypas ir dalis gatvių su pėsčiųjų šaligatviais, o priešais įėjimą į naująjį parduotuvę įrengtas pėsčiųjų skveras. Pirkėjų patogumui ir saugumui abiejose gatvėse ties prekybos centru įrengtos pėsčiųjų perėjos su saugumo salelėmis bei papildoma eismo juosta kairiajam posūkiui. Šalia naujosios parduotuvės įrengta apie 30 parkavimo vietų.

Įgyvendinant šį projektą, taip pat buvo sutvarkyta projekto prieigose esanti savivaldybės valdoma teritorija, suformuoti nauji takai ir žaliosios zonos.

‎‎„Dvarčionys yra vienas žaliausių Vilniaus rajonų, apsuptas miškų, tačiau labai nutolęs ne tik nuo miesto centro, bet ir kitų miesto dalių. Prekybos vietų pačiuose Dvarčionyse nėra daug, todėl naujojo prekybos centro projekto ėmėmės įvertindami rajono gyventojų poreikį patogiai apsipirkti šalia namų bei siekėme rekonstruoti sklypą dermėje su aplinka ir gamta“, – kalba UAB „Eriadas“ vadovė Vita Žutautaitė.

Projektą plėtojo nekilnojamojo turto plėtros įmonei „Eriadas“ priklausanti UAB „KER4“ ir kolektyvinio investavimo subjektų valdymo įmonė UAB „DIFF Assets“, projektavo UAB „Metro architektūra“.

About the Author: Simona Kastantinavičiūtė

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *