Ką nepamiršti prieš pradedant planuoti interjerą

Dirbdami su klientais ir rinkdami savo ir jų patirtis interjero dizaino srityje, sudarėme (mūsų t.y. Blank Page studijos) nuomone, svarbiausius punktus į kuriuos turi atsižvelgti žmogus planuojantis įsirenginėti savo būstą.

Biudžetas. Tai yra vienas iš svarbiausių aspektų, kurį turite nusimatyti iš karto!  Sakysite: “O  iš kur mums žinoti kiek reikia?”  –  žinosite tada, kai atliksite tolimesnius  namų darbus:

  • Pasidomėsite,  kokios yra namų įsirengimo galimybės ir kokie sprendimai galimi šiandien kaip pvz. grindys (pasirinkimo spektras labai platus – tai gali būti parketas, laminatas, betonas, PVC, plytelės, kamštinė danga). Grindų danga užima gan svarią eilutę  bendrame įsirengimo biudžete. Ištyrę rinkos siūlomas galimybes, sprendimų įvairovę ir pastebėdami produktų kainas,  galite dėliotis bent jau preliminarų biudžetą.
  • Įsivertinsite savo būsto įrengimo technines galimybes. Ar Jūsų svajonių  sprendimai yra sudėtingai ar lengvai įgyvendinami? Kiekvienas  Jūsų noras, kurio nėra galimybės įgyvendinti, atsižvelgiant į esamą būsto situaciją, reikalauja pakeitimų. Būtina įsivertinti, kad visi pakeitimai kainuoja, o kai kurie gali ypač išbranginti. To pasekoje vėl pridedame + eilutę prie biudžeto. Jeigu klientas tai sąmoningai supranta ir projekto pradžioje informuoja dizainerį, kad reikia prisitaikyti prie esamų objekto sąlygų (išplanavimas, elektros taškai, santechnika, konstrukciniai sprendimai) kartais  taip galime sutaupyti. Tačiau tuo pat metu verta pasverti pakeitimo kainą ir kiek jis turės įtakos ateities gyvenimo patogumui.
  • Vizija ir svajonės. Viziuonuoti ir svajoti galite su dizaineriu ar savarankiškai ir tai yra maloniausia dalis visiems, kol „nesmogia“ realybė. Būna ir taip, kad rimtai neatlikus namų darbų apie savo tikruosius  poreikius, projekto galiniuose etapuose supranti, kad teks nugriauti porą spintos kolonų, kurios visgi stovės tuščios, tam, kad sutaupytum. Tad svajokime, bet tik tada, kai tiksliai žinosite savo asmeninį poreikį – jeigu esate minimalistas ir Jūsų drabužiai telpa į vienų durų spintos segmentą, nesigaminkite šešių segmentų drabužinės, kurios neišnaudosite, o tik užpildysite erdvę, “kad būtų gražiau”. Visada galime „gražiau“ išspręsti paprasčiau ir neprojektuoti perteklinių sprendinių. Tačiau tai nuspręsti turite pradiniuose projekto rengimo etapuose ir aiškiai iškomunikuoti interjero dizaineriui arba tarpusavyje.
  • Laikas = pinigai. Jeigu spaudžia terminai įtraukite į biudžetą papildomą eilutę. Greičiau, visuomet reiškia ir brangiau. Šios taisyklės dar niekas nesugebėjo sulaužyti. Jei Jums pavyks, pasidalinkit savo paslaptimi ir su mumis!
  • Planavimas. Nuoseklumas ir strategiškumas taipogi taupo pinigus. Tad paklauskite savęs, ar esate žmogus, kuris mėgsta planuoti?  Ar jau įsigijote papildomą užrašų knygutę darbams ir terminams žymėtis? Gerai suplanuoti procesai padeda geriau valdyti biudžetą ir išvengti papildomų išlaidų “gaisrų gesinimui”.

INSIPIRACIJA

Dalinamės su Jumis šiuo video inspiracijai, kaip su ta pačia erdve tik kito kūrėjo rankose, ką galima sukurti.

Daugiau patarimų ir žinių apie namų interjero įrengimą galite rasti čia.

About the Author: Dovilė Urbonavičiūtė

Blank Page - specialistai namų įrengimo srityje. Mūsų tikslas objektyviai, paprastai ir suprantamai pasidalinti svarbiausiomis žiniomis apie skirtingus namų įrengimo procesus - žinojimas Jūsų namų įsirenginėjimą pavers lengvu ir maloniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *