Aukštaičių g. 2

Šiame įraše trumpai apžvelgsime planuojamo administracinio ir gyvenamojo pastato Paupyje (adresu Aukštaičių g. 2) projektinius pasiūlymus. Projekto vietą galite matyti čia.

Planuojamo administracinio pastato Aukštaičių g. 2 vizualizacija

Projekto užsakovas – UAB ,,Sivysta Estate”. Pastatus projektuoja UAB „Arches“ studija (projektuotojas E. Neniškis). Šie projektuotojai dirba šiame rajone nuo 2013-ųjų metų. Įdomi detalė, kad jie taip pat projektavo gretimame sklype esančio Paupio kvartalo pirmąjį kvartalą.

Remiantis istoriniu kontekstu ir senamiesčio užstatymo reglamentu, projektuojant pasirinktas perimetrinis užstatymas. Užstatymo tankis yra beveik maksimalus leistinas: 59,7% (max 60%). Sklypo teritorijoje taip pat yra mūrinė pilaitė, kuri yra geros būklės, tad nebus tvarkoma.

Nuo Aukštaičių pusės planuojamas administracinis pastatas (tikriausiai dėl to, kad intensyvesnis eismas), o gyvenamasis korpusas bus nuo Vilnelės pusės. Įvažavimas į bendrą, zonomis padalintą, parkingą bus vienas – nuo Aukštaičių g. Pagal preliminarius planus gyvenamajame korpuse planuojama 12 didelio ploto butų, o visam projektui numatytos 27 požeminės parkavimo vietos (dalis bus priskirta administraciniam korpusui).

Pagrindinė projekto išpildymo mintis – įsilieti į visą Paupio teritorijos užstatymo koncepciją ir minimazuoti vizualinį triukšmą. Dėl to buvo pasirinkti neturalūs, neiššokantys sprendimai: tinkuotos sienos, neišsiskiriantys tūriai, prislėpti stoglankiai, truputį žemesnio aukštingumo pastatai negu toliau Paupyje esantys pastatai, – taip tarsi “įvedantys” į visą kvartalą. Kadangi projekto išklotinė ilga, nuobodoka, tūris skaidomas į dvi dalis vidurinėje dalyje įrengiant praėjimą ir liftą. Nuo Paupio projekto atitvers maža tvorelė.

Projektinių pasiūlymų pristatymo metu daug kalbėta apie Aukštaičių g., kuri netrukus taps pagrindiniu transporto mazgu – ten nusimato intensyvus eismas. Gatvės kontūrui raminti, prilėtini eismą, ji yra truputį vingiuojančios formos. Susikirtime su kaimyniniu sklypu taip pat natūraliai formuojamas vingis, kuriame gali atsirasti mini-skverelis (derinama su užsakovu).

Palei kvartalą einanti Aukštaičių gatvė turi vingiuojantį kontūrą

Pagrindinė P.P. metu gauta gyventojų pastaba buvo dėl pastato aukštingumo, tačiau po P.P. buvo išaiškinta, kad projektuojama pagal reglamente leistinas normas. Kita pastaba – dėl galimų nemalonių akustinių savybių (aido) vidiniame kieme, bet kadangi tūriai nėra išdėstyti paraleliai, projektuotojai neįžvelgia tokios rizikos.

Sužinokite apie naujus projektus pirmas! Kviečiame išbandyti CityNow naujienų produktą (www.citynow.com/news). Užsiregistruokite ir svarbias naujienas apie projektų eigą (pasirodžiusius naujus projektus, statybų nuotraukas, spaudos naujienas, pardavimų pradžią) jus dominčiuose rajonuose atsiųsime el. paštu.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *