Andžis – technologijų entuziastas

Vilius: Skiriu nemažai laiko susipažinti ir pabendrauti su aktyviausiais bendruomenės nariais, kurie seka CityNow projekto eigą – noriu sužinoti, kas jiems svarbu ieškant būsto, sekant miesto plėtrą. Susitikę aptarėme ne tik naujausias varlyčių tendencijas, bet ir pasidalinome NT pletkais:

Ką veiki gyvenime? Kokia būtų trumpa tavo istorija?

Esu Apple Profesionalas, dirbu iDeal parduotuvėje. Kadangi nuo mokyklos laikų mane domina istorija, visuomenių raida, natūraliai viena svarbiausių to temų/aspektų yra urbanizacija, o kaip matote iš profesijos – technologijoms taip pat turiu didelį potraukį. Šiems aspektams susipynus atsirado noras domėtis tuo kaip vystosi ir mano mylimas miestas Vilnius. Kokie pokyčiai laukia, kokios naujos erdvės atsidaro ir kaip keičiasi ar keisis gyvenamieji rajonai.

Ar naudojiesi projektu „CityNow“? Kokia pagrindinė sukuriama vertė?

Taip, naudojuosi. Šioje platformoje ypač patogu užmesti akį į visus naujausius projektus – tiek privačias investicijas, tiek tai, ką planuoja rekonstruoti, renovuoti Vilniaus savivaldybė. Taip galima susidaryti aiškesnį vaizdą kaip keisis konkretus rajonas ateityje, arba greitai susirasti vizualizacijas naujo parko, ar pvz. atnaujinamos Neries krantinės ar kito mane dominančio objekto. Kartu įžvelgiu ir didelę naudą žmonėms, kurie aktyviai ieško būsto sau ir nori greitai susirasti projektus pagal lokaciją, pasilyginti kainas, kitus privalumus ir taip daug racionaliau apsispręsti ką pirkti.

Koks tavo mėgstamiausias Vilniaus rajonas? Kodėl?

Vienareikšmiškai – Žvėrynas! Visai neseniai persikėliau čia gyventi (į Latvių gatvę) ir esu 110% patenkintas šiuo pasirinkimu. Žvėrynas džiugina mane savo puikia lokacija, geru susisiekimu su Centru/Senamiesčiu bei kitais rajonais, daugybe žalumos ir vietų sportui lauke, kas man asmeniškai tikrai svarbu. Taip pat, rajonas labai saugus, tylus (turiu omenyje eismo srautą ir white noise). Visa tai leidžia gyventi aktyvų, pilnavertį miesto gyvenimą, būnant visai šalia gamtos, o kartu keliasdešimt minučių pėsčiomis nuo centro.

Kame yra Vilniaus žavesys, o kame trūkumai, kuriuos turėtų spręsti miesto architektai?

Žavesys – be abejonės didžiulės žaliosios erdvės, nuostabus Senamiestis, aktyvus kultūrinis gyvenimas ir renginių gausa, multikultūriškumas. Trūkumai – viešasis transportas, nepagrįstas tankinimas, užstiklaininimas vienur ir atvirkščiai „pastatai – vaiduokliai“ kitose vietose, netolygus dėmesys skirtingiems rajonams. Tačiau noriu pabrėžti, kad progresą matau absoliučiai visose išvardintuose trūkumuose – pradedant atsinaujinančiu viešuoju transportu (tikiuosi jau greit nebeliks ir tų siaubingų praeito amžiaus troleibusų ir dar labiau plėsis dviračių takai) bei atsinaujins tokie rajonai kaip Naujininkai, Naujoji Vilnia ir Žemieji Paneriai.


About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *