Kaip į koroną krizę reagavo „Airbnb“?

Akivaizdu, kad virusas sujaukė planus – šiuo metu mažai tikėtina, kad IPO įvyks 2020-ais. Kompanijos vertė nukrito nuo 31 iki 18 mlrd dolerių, teko atleisti 25% darbuotojų, skolintis papildomą milijardą ir susiveržti diržus. Būti scrappy – dirbti mažais resursais – yra grįžimas prie kompanijos šaknų ir pažįstama įkūrėjams B. Chesky, J. Gebbia, N. Blecharczyk, bet ne inžinieriams 🙂

Prasidėjus karantinui, keliautojai pradėjo masiškai atšaukti rezervacijas. Airbnb, kaip tarpininkas, turėjo padaryti sunkų sprendimą: ar pinigai nuplauks keliautojams, ar šeimininkams.

Priėmus sprendimą, kad pingai bus grąžinti pinigai keliautojams (nepaisant griežtų cancellation policy), buvo nuskriausti hostai. Net iki 50% jų priklausė nuo šių pajamų pragyvenimui ir parado pasitikėjimą kompanija.

Chesky teko ne tik asmeniškai atsiprašyti hostų, bet ir buvo įkurtas paramos fondas superhostams, į kurį sumetė asmeninių pinigų net tik įkūrėjai, bet savo kelionės kreditus dovanojo ir visi kompanijos darbuotojai.

Chesky tiki, kad industrija atsigaus trim etapais: 1) artimos kelionės 2) pigesnio apsistojimo vietos 3) apsistojimas su patirtimis. Galbūt jie išeis stipresni, nes neturi išlaikyti, valyti, prižiūrėti patalpų ir mokėti NT mokesčių

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *