NT ir NFTs

„Marso Namai“ – pirmasis skaitmeninio namo vaizdas – vakar buvo parduotas 500,000$ vertės nepakeičiamas kryptožetonais (NFT).

NFT tapo pastarųjų savaičių karštine. Primenu, kad šie žetonai yra priemonė formalizuoti autorystę į sunkiai apčiuopamus dalykus, tokius kaip meno kūriniai, muzika. Pavyzdžiui, savaitės pradžioje Twitter CEO Jack Dorsey pardavė savo pirmąjo tweeto teises už 2.9 milijono dolerių vertės žetonus. Jo pirmojo tweeto tekstas buvo tiesiog „tiesiog bandausi savo twtr paskyrą“ (angl.: just setting up my twttr).

Lietuvoje vienas pirmųjų su NT ir tokenizacijos banga žengia verslininkas Ilja Laurs. Jo portfolio valdomas „Nextury Ventures“ investuoja į NT krytpožetonų projektą COPR.OZ Tiesa, priešingai negu NFT, pastarajame projekte investuojama į realius objektus ir numatoma nuomos grąža žetonų valdytojams. Ilja yra vienas aktyviausių krypto ir ICO entuziastų Lietuvoje.

OZ tokenizacija

Tiesa, krypto kelias tarptautinėje arenoje nebuvo lengvas, pvz. ICO sulaukė reguliacinio pasipriešinimo ir apklotas nesąžiningų bankrutavusių verslų skandalais.

O ka jūs manote: ar NFT yra ekonomikos ciklo pabaigos šauklys ar transformacija, įgalinanti kūrėjus?

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *