Strumilos Sodai

Stoties rajonas toliau keičiasi, kviečiame susipažinti su „Strumilos sodo“ projektu!

0,7 ha terijoriją tarp Sodų, V. Šopeno ir Šv. Stepono gatvių planuojama iš esmės sutvarkyti, įveiklinant erdvę, kaip viešąją teritoriją ir poilsio erdvę šalia gyvenančiai bendruomenei, miestiečiams ir stoties keleiviams. Projektu siekiama sukurti bendruomenės sodą, prisimenant garsaus botaniko, mokslinės sodininkystės pradininko Lietuvoje Juozapo Strumilos čia XIX a. įkurtą sodą, kuris buvo dabartinės Sodų gatvės (arčiau stoties) vietoje, už buvusių Rūdninkų miesto vartų ir tęsėsi iki Šv. Stepono bažnyčios. Deja, statant Geležinkelio stotį devynioliktame amžiuje šis sodas buvo nukastas, tiesiant V. Šopeno gatvę, o dabartiniu metu teritorija buvo užmesta ir netvarkoma.

Strumilos Sodai

Įgyvendinus šį projektą, bus sukurti kūrybingo laisvalaikio objektai, esami želdynai bus papildomi Vilniaus sodams būdingais augalais. Idėjos autoriai – Jurga Daubaraitė ir Jonas Žukauskas (VšĮ „Talka talka“) suplanavo tris esmines būsimo Strumilos sodo erdves – vaismedžių sodą, atvirą erdvę renginiams ir žaidimų erdvę su laisvalaikio objektais. Sodo erdvėje siūloma įrengti ir J. Strumilos veiklą šioje teritorijoje įamžinančią memorialinę tvorelę bei išsiskiriančią augalų ir gėlynų plantaciją.

Strumilos Sodai

Atviroje erdvėje siūloma rengti susibūrimus, viešus renginius – tam tikslui suprojektuota nedidelė tribūna. Žaidimų erdvėje bus įrengti kūrybingo laisvalaikio objektai.

Strumilos Sodai

Projekto pristatymas vyks balandžio 22 d. 18 val. Susitikimo nuoroda: shorturl.at/gpPX6

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *