Merkio Namas Piliamiestyje

Startuoja Piliamiesčio projektas Kaune, kur YIT Lietuva tęsia plėtrą ir pradeda XI-ajį plėtros etapą.

Jo metu bus pastatytas 6 aukštų gyvenamasis namas su 23 butais ir 6 komercinėmis patalpomis.Brastos g. 22G, prie pat Neries esančiame sklype, iškils Merkio vardu pavadintas namas (pirmasis iš trijų planuojamų šiame etape). Atsižvelgus į rinkos poreikius, planuojami tik didesni 3-4 kamb. (64,5-97,3 kv. m) butai, taip pat suprojektuoti daugiau kaip 165 kv.m ploto apartamentai su vaizdu į Nerį ir Kauno senamiestį viršutiniame aukšte. Vidutinė kaina projekte: 2 772 Eur/kv.m.

Komercinėms patalpoms su vaizdu į upę numatytas beveik 400 kv. m plotas. Pirkėjams bus siūloma 50-80 kv. m ploto komercinės patalpos su galimybe jas sujungti.Naujojo Merkio namo būstuose bus įrengtas centrinis kolektorinis grindinis šildymas su individualia apskaita, taip pat individuali rekuperacijos sistema.

Visuose butuose bus sumontuoti dideli mediniai langai. Įdomu, jog daugiabutyje bus įrengtas ne standartinis, panoraminis liftas.Po namu suprojektuota požeminė automobilių stovėjimo aikštelė su galimybe įsirengti elektromobilių įkrovimo stoteles. Vietos automobilių parkavimui bus įrengtos ir šalia namo.Daug dėmesio skiriame gerbūviui: namą sups žaliosios rekreacinės erdvės su suoliukais poilsiui ir vaikų žaidimo aikštelėmis.

Įgyvendinant šį projekto etapą taip pat bus suformuota gyventojų poilsiui ir pasivaikščiojimams skirta pušų alėja. Palei visą kvartalą sutvarkyta Neries pakrantė su įrengtais pėsčiųjų ir dviračių takais, apžvalginiu amfiteatru, iš kurio atsiveria vaizdas į Kauno pilį ir senamiestį.Pastato energinė klasė: A+. Statybos darbai prasidės šią gegužę, juos planuojama užbaigti iki 2022 metų vasaros.Iš viso iki 2028 metų, dešiniojoje Neries krantinėje Kaune turėtų iškilti 20 pastatų.

Daugiau informacijos čia.

Vizualizacija
Viso kvartalo planas

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *