Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje

Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje skelbia naujo pastato statybų pradžią

Prie Pavilnių parko pradedamos naujo modernaus Vilniuje įsikūrusios Tarptautinės Amerikos mokyklos (AISV) pastato statybos. Planuojama, kad šios ugdymo įstaigos moksleiviai lankyti pamokas naujoje mokykloje galės jau nuo 2022 m. mokslo metų pradžios.

„Vilnius auga, ir mes augame kartu. AISV planuoja plėtrą, kuri atitinka pagrindines mokyklos vertybes bei įsipareigojimus mokiniams: suteikti geriausią tarptautinį išsilavinimą, puoselėti bendruomeniškumą ir gerovę kiekvienam bendruomenės nariui. Jaučiamės išaugę fizines erdves, todėl, norėdami toliau užtikrinti geriausią ugdymo kokybę, esame subrendę naujam veiklos etapui – dar vienam mokyklos padaliniui. Pasirinkome vietą, kuri yra netoli mūsų dabartinio pastato. Subačiaus gatvėje liks pagrindinės ir vidurinės mokyklos klasės, o pradinukai ir darželinukai persikels į naujas, „žalias” patalpas prie Pavilnių parko”, – sako tarptautinės mokyklos direktorius Stephane Ruz.

Jo teigimu, AISV išliks mokykla, kuri vaikus ne tik sups rūpestinga aplinka, bet ir užtikrins jiems kokybišką tarptautinį išsilavinimą: mokiniai, baigę šią mokyklą, įgyja amerikietišką mokyklos baigimo diplomą bei turi galimybę gauti tarptautinio bakalaureato (IB) diplomą.

JAV ambasadorius Lietuvoje Robert S. Gilchrist džiaugiasi stebėdamas Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje augimą: nuo 1993 metų AISV starto, kai mokyklą lankė pirmieji 60 mokinių, iki šiandienos 300 moksleivių iš viso pasaulio. „Mokykla ir toliau auga, taigi esame atsakingi už jos nuolatinį tobulėjimą, kvalifikuoto ugdymo užtikrinimą ir vaikų paruošimą pasaulio piliečių gyvenimui“, – teigia ambasadorius.

Pasak sostinės mero Remigijaus Šimašiaus, Vilnius – sparčiai augantis miestas, todėl svarbi mokyklų plėtra. „Džiaugiuosi, kad tiek miestas, tiek privatūs investuotojai mato neatidėliotiną poreikį plėsti mokyklų tinklą. Daugiau vietų Tarptautinėje Amerikos mokykloje Vilniuje reiškia ne tik tai, kad užsieniečių šeimų vaikai galės nepertraukiamai mokytis, tačiau ir vilniečių vaikai turės daugiau alternatyvų pasirinkti mokyklą“, – sako meras.

Unikali naujos mokyklos vieta

Naujo mokyklos pastato koncepciją ir architektūrą kuria architektūros studijos „Formatas A1“ kūrybinė grupė vadovaujama architekto Lino Naujokaičio. Pasak jo, pasirinktą mokyklos architektūrinį konceptą sąlygojo daug išorinių ir vidinių veiksnių.

Architekto teigimu, objektas buvo projektuojamas išskirtinėje miesto vietoje: Vilniaus istorinio centro – Senamiesčio – prieigose ir Pavilnių regioninio parko teritorijoje. L. Naujokaitis atkreipia dėmesį, kad parko nuostatos bei tvarkymo planas reikalauja ypatingo jautrumo ir subtilaus santykio su aplinka. Taip pat svarbus išorinis aspektas – S. Batoro gatvė, jos jungčių su mokyklos objektu sutvarkymas, triukšmo bei taršos prevencija.

„Pastarųjų dešimtmečių kontekste ugdymo įstaigų kūrimo tendencijos Lietuvoje nėra atsiskleidusios, nes naujų mokyklų statoma labai mažai. Dominuoja sovietmečiu statytos tipinės ugdymo įstaigos. Naujos mokyklos, atspindinčios dabartinį laikmetį ir naujas demokratinio pasaulio tradicijas, atsiradimas Vilniuje yra unikalus įvykis”, – sako  L. Naujokaitis.

Pastatas ateities kartoms

Statybų rangovo UAB „Conresta” direktoriaus Luko Laukaičio teigimu, projektai, kaip šis, yra skirti bei statomi ateities kartoms. Pasak L. Laukaičio, jie kuria išskirtinę vertę ne tik miestui, bet ir visai valstybei.

„Kiekvienas statomas objektas yra savitas ir išskirtinis – ši mokykla ne išimtis. Tikime, kad naujoji AISV mokykla taps unikalia vieta vaikams susipažinti su pasauliu ir skirtingomis kultūromis. Neabejojame, kad šioje mokykloje bus užaugintas ne vienas  profesionalas, apie kurį sužinos visas pasaulis. Kartu su mūsų specialistų komanda dėkojame už pasitikėjimą ir esame užtikrinti, kad projektą įgyvendinsime išlaikant aukščiausius kokybės standartus. Statydami šią mokyklą, statome daugiau nei tik objektą ar pastatą – statome galimybes ir gerovę ateities kartoms.“, – teigia L. Laukaitis.

„Tai statinys, kuriame kasdien lankysis vaikai ir jame leis didžiąją savo dienos dalį, todėl stengsimės projektą įgyvendinti maksimaliai gerai, kad mokiniams jis būtų saugus ir patogus. Dirbsime, kad visi norėtų grįžti į šį pastatą kasdien. Tai didelė mūsų įmonės ir visos projekto komandos atsakomybė prieš ateities kartas“, – teigia E. Prižginas.

NT projektų žemėlapis

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *