`Akropolis Vingis

Akropolis Group“ iš esmės pakeitė #AkropolisVingis projektą ir vietoje vieno didelio komplekso, pristato naują daugiafunkcinio kvartalo viziją.

Geležinio Vilko g. 2, buvusios gamyklos „Velga“ teritorijoje nuspręsta suskaidyti komplekso architektūrinius tūrius, užtikrinant didesnę estetinių ir funkcinių sprendinių dermę, numatyti palankesnes sąlygas dviračių ir pėsčiųjų eismo plėtrai, optimalių transporto jungčių aplinkinėse teritorijose sukūrimui. Tokiu būdu bus plėtojamas #miestomieste konceptas, kur kultūros, pramogų, prekybos ir biurų erdvės bus išdėstytos miesto kvartalo principu.

Daugiafunkcinį kvartalą „Akropolis Vingis“ sudarys atskirų funkcinių pastatų kompleksas, sujungtas atviromis ir dengtomis vidinėmis gatvėmis bei alėjomis, pėsčiųjų ir dviračių takais. Pastatų komplekse maždaug 80 tūkst. kv. m užims prekybos ir paslaugų operatoriams nuomojamas plotas, iš jo apie 6 tūkst. kv. metrų sudarys restoranų ir kavinių erdvė.

Taip pat planuojama keliais etapais statyti biurų korpusus – numatoma, kad pirmuoju etapu vystomų biurų plotas sieks iki 60 tūkst. kv. m.

Siekiant, kad teritorijos konversijos projektas taptų gyvu, šiuolaikiniu miesto kvartalu, čia numatytos ir atskiros kultūros, edukacijos bei laisvalaikio erdvės. Kvartale iškils nauja universali 2500 sėdimų ir iki 4000 stovimų vietų koncertų salė, konferencijų centras, kurie užims apie 12 tūkst. kv. metrų patalpas, taip pat modernus kino kompleksas.

Didžioji dalis iš 4,5 tūkst. automobiliams skirtų stovėjimo vietų bus įrengta po žeme. Antžeminė parkingo dalis bus integruota į kvartalą – virš jos bus įrengti nuomai skirti gyvenamieji būstai, kurių plotas sudarys apie 10 tūkst. kv. metrų. Parkingo šoninėse dalyse suplanuotos paslaugų operatoriams skirtos erdvės su įėjimais iš gatvės.

Numatoma didelį dėmesį skirti ir efektyviai viešajai infrastruktūrai sukurti – tam numatytos investicijos viršis 10 mln. eurų.

Bendrovės lėšomis planuojama rekonstruoti sankryžą tarp Geležinio Vilko, Gerosios Vilties ir M. K. Čiurlionio gatvių, Gerosios vilties g. pradžioje bus įrengtas žiedas, po Geležinio Vilko g. bus požeminė pėsčiųjų ir dviratininkų perėja ir vienas iš įvažiavimų į komplekso automobilių stovėjimo aikštelę. Po šių infrastruktūros pakeitimų Geležinio vilko, Gerosios vilties ir M. K. Čiurlionių sankryža taps nereguliuojama, išaugs jos pralaidumas.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *