Sausį parduoti 408 butai

Vilniaus pirminėje NT rinkoje jau šeštą mėnesį iš eilės galima stebėti stabilius pardavimo tempus. Remiantis „CityNow“ NT analitikos platformos surinktais duomenimis, šių metų sausio mėnesį Vilniuje buvo fiksuoti 408 susitarimai dėl naujos statybos butų pardavimų. 

Viršuliškės populiariausias rajonas

Daugiausiai susitarimų (apie 14%) buvo fiksuota Viršuliškių mikrorajone. Toliau pagal populiarumų tarp pirkėjų rikiavosi Šnipiškių ir Verkių rajonai.  Šiuo metu pirkėjai daugiausiai pasirinkimo turi rinkdamiesi būstą Žirmūnuose, Viršuliškėse ir Justiniškėse.

Pasiūlos padidėjimas didžiausias nuo 2021 metų kovo

Metų startas NT pirkėjams buvo pozityvus, kadangi plėtotojai rinkai pristatė tris didelius projektus (1 naujas projektas ir 2 nauji etapai), skirtingose miesto lokacijose ir pasiūlą padidino 535 butais. Taip pat fiksuota išankstinių pardavimų pradžia dviejuose projektuose, kuriuose keliais etapais suplanuota virš 1000 butų, kas taipogi padidins pasiūlą ekonominio ir vidutinio segmento pirkėjams.

Sausio mėnesį derinimui su Vilniaus miesto savivaldybe pateikti 5 nauji projektai su 493 numatomais butais.

Visa tai leidžia prognozuoti tolesnį laipsnišką pasiūlos didėjimą 2022 metų I ketvirtį, išliekant stabiliems pardavimams ir tolygiai startuojant naujiems, dažnai didesnio masto, projektų pardavimams.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *