Įsteigta asociacija Proptech Lietuva sieks užauginti pažangiausią ekosistemą pasaulyje

Lietuvoje veiklą pradeda Proptech startuolių įkurta nepriklausoma, visą Proptech ekosistemą išjudinti siekianti organizacija – Proptech Lietuva. PropTech – (angl. Property Technology) tai inovacijas ir skaitmeninę transformaciją Nekilnojamojo Turto rinkoje apibendrinantis terminas.

Kaip keisis mūsų būstas ir darbo aplinka ateinančiais dešimtmečiais? Kaip atrodys išmanūs ateities miestai? Ar energiją taupančius ir išteklius tausojančius namus spausdinsime 3D spausdintuvais? Prie šių ir daugybės kitų klausimų visame pasaulyje jau dirba startuolių komandos, o su jais vis dažniau bendradarbiauja ir investuoja didžiausios NT kompanijos ir rizikos kapitalo fondai.

Asociacijos bendraįkūrėjas ir vadovas Martinas Brazauskas teigia, kad Proptech banga pasaulyje įgauna pagreitį, deja Lietuvoje apie Proptech dar labai mažai kas žino. NT rinka liečia praktiškai visas gyvenimo sritis, todėl suprasti šios industrijos skaitmeninę transformaciją yra būtina tiek profesionalams, tiek verslui, tiek karjeros galimybių ieškantiems talentams.

 “Sieksime, kad per 10 metų Lietuvoje turėtume 300 Proptech startuolių – bent 100 vietinių ir dar 200 pasirinkusių Lietuvą, kaip vieną patraukliausių ir pažangiausių Proptech ekosistemų pasaulyje”, – sako asociacijos vadovas. Mūsų šalies startuoliai, tokie kaip Vinted jau parodė kas yra įmanoma, tad jei norime tikro ekonominio proveržio Lietuvoje, turime mąstyti plačiau ir pradėti kelti ambicingesnius tikslus, todėl Proptech erdvėje tikimės išauginti jau ne vienaragius, o dešimt ar šimtą kartų didesnes globalias kompanijas (angl. decacorn ir hectacorn).”

Kaip teigia Briuselyje įsikūrusi Proptech asociacijų skėtinė organizacija “Proptech house” – Proptech industrija yra maždaug tokiame išsivystymo lygyje, kuriame prieš 7 metus buvo Fintech.

 Asociacijos bendraįkūrėja ir valdybos narė, Profitus įkūrėja Viktorija Čijunskytė mano, kad susivieniję Fintech, Proptech ir kitų industrijų nariai gali iš esmės pakeisti, kaip vystomas ar perkamas būstas, investuojama į NT ir panašiai. Pasaulinės tendencijos rodo, jog dėka sinergijos su kitomis, jau toliau pažengusiomis industrijomis, kaip Fintech, Proptech turi potencialą dideliam ir greitam augimui.

Pagrindinė asociacijos misija – plėtoti Proptech ekosistemą ir padėti Lietuvos kompanijoms pasiruošti, transformuotis ir klestėti skaitmeninėje eroje.

Vienas pirmųjų asociacijos darbų bus kasmėnesinis naujienlaiškis, kuris leis iš arti susipažinti su Proptech ir pirmiesiems sužinoti visas svarbiausias rinkos naujienas.

Asociacijos valdybą sudaro patyrę Proptech ekspertai: pirmąją NT skelbimų valdymo sistemą Lietuvoje sukūrę TopBroker, nuomos procesų skaitmenizavimo specialistai – “Properenty” ir “Houseys”, vietovės duomenų analitika užsiimatys “CityNow”, vieni pirmųjų Europoje pasiūlę nuomokis-ir-pirk (angl. rent-to-buy ) paslaugą – “Numai”, Lietuvoje ir Jungtinėje karalystėje turto pardavimo platformas kuriantys “Agent House”.

Prie asociacijos kviečiame prisijungti pažangiai ir progresyviai mąstančias kompanijas ir profesionalus, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai susiję su NT rinka – tai ir teisininkai, projektuotojai, architektai, NT projektų plėtotojai, technologijų kompanijos ir daug kitų. Daugiau informacijos apie asociaciją ir narystės sąlygas rasite svetainėje www.proptechlithuania.com

PropTech Lithuania asociacijos nariai

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *