Balandžio mėn apžvalga

Remiantis „CityNow“ NT analitikos platformos surinktais duomenimis, šių metų balandžio mėnesį Vilniuje buvo fiksuota lygiai 300 susitarimų dėl naujos statybos butų pardavimų. 

Tai ženkliai geresnis rezultatas nei kovą, kai fiksavome rinkos sulėtėjimą, artimas paskutinį pusmetį vyravusiems 300-450 susitarimų per mėnesį.

Balandį, taip pat, fiksavome du projektus, kuriuose pradėti pardavimai ir rinkai pasiūlyti 107 nauji butai

Daugiausiai būstų parduota Ozo parke

Daugiausiai susitarimų (62) įsigyti naują būstą fiksavome Ozo parke. Įdomu, jog visus juos sugeneravo pardavimai tik dviejuose, greta vystomuose projektuose.

Taip pat, išsiskyrė Senamiestis (30), kur daug susitarimų sudaryta Paupyje bei fiksavome ir į bendrą statistiką įtraukėme premium klasės projektą, baigtą išparduoti balandį, kurio pardavimų eiga nebuvo skelbiama viešai.

Populiariausi rajonai pagal pardavimus

Toliau, labai tolygiai (21-25 susitarimai) pasiskirstė Žirmūnai, Lazdynai, Justiniškės bei Pašilaičiai, kuriuose vyravo ekonominės ir vidutinės klasės būstų pardavimai.

Išskirtina ir tai, jog tradiciškai itin populiariuose Markučiuose, Šnipiškėse bei Pilaitėje pardavimų būta mažiau, dėl iki minimumo susitraukusios pasiūlos.

Pirkėjai toliau rinkosi būstą projektuose, kurie bus baigti šiais metais

Balandžio mėnesį toliau stebėjome tendenciją, jog pirkėjai absoliučią daugumą sandorių sudarė didžiųjų plėtotojų projektuose, kurie bus baigti jau šiais metais. Pirkėjai itin atidžiai vertinta plėtotojų reputaciją ir galimybę sėkmingai užbaigti statybas (net ir nukeliant užbaigimo terminą keliais mėnesiais dėl vėluojančio medžiagų tiekimo), o vis daugiau plėtotojų savo ruožtu vėlina pardavimų startą – naujus butus rinkai pasiūlydami nebe „iš brėžinių“, o jau pradėję statybas.

Puiki to iliustracija – minėti aktyvūs pardavimai Ozo parke, kur abu projektus ketinama pabaigti iki šio rudens.

Kartu pirkėjus investuoti į NT sostinėje skatina ir itin aukšta infliacija Lietuvoje (16,6%) bei drastiškai sumažėjusi nuomos pasiūla, kai atvykus dideliam skaičiui pabėgėlių iš Ukrainos bei toliau kraustantis verslams iš Baltarusijos – Vilniuje nuomojamų butų sumažėjo nuo kelių tūkstančių iki mažiau nei 400.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *