Palangos Ašis

Orion Asset Management“ valdomas fondas pristato rinkai naują NT objektą Palangos centre – „Palangos ašis“. Jau stovinčiame keturių pastatų komplekse – 165 poilsio ir komercinės patalpos. Dalis jų – aukščiausiame daugiaaukštyje Palangos centre, iš kurio atsiveria įspūdingi miesto ir jūros horizontai.

Komplekse, kuris yra S. Daukanto gatvėje vos 100 m nutolęs nuo J. Basanavičiaus gatvės ir tiek pat nuo Palangos koncertų salės, yra 1-3 kambarių apartamentai, kurių plotas nuo 35 iki 95 kv.m. Beveik 80 proc. jų yra dviejų kambarių, todėl puikiai tinka komfortiškam šeimos poilsiui ar darbostogoms. Negana to, dalis jų itin erdvūs – plotas viršija 80 kv. m., o tai yra reta Palangoje vystomiems nekilnojamojo turto objektams. „Išplanavimas yra toks, jog visi naujakuriai turėtų balkonus arba terasas, be kurių neįsivaizduojamas vasaros poilsis“ – sako kvartalo valdytojas.

Kvartale esantis būstas rinkai pristatomas tiek su pilna, tiek su daline apdaila. Pastarojo kaina prasideda nuo 3000 EUR / kv.m. Būsto savininkų patogumui taip pat parduodami sandėliukai ir požeminės automobilių parkavimo vietos, kurios yra didelis privalumas šioje miesto vietoje.

Pasak Giedrės Kulakovienės, fondą valdančios valdymo įmonės „Orion Asset Management“ komercijos vadovės, daugumos būstų įrengimą pagal savo viziją ar projekto partnerių siūlomus sprendimus galima pradėti jau dabar ir gal net suspėti pasidžiaugti naujo būsto privalumais šios vasaros pabaigoje.

Pakeitė kvartalo koncepciją

Iškart užbaigęs nekilnojamojo turto objekto įsigijimą, fondas ėmė keisti viso kvartalo koncepciją siekdamas dar labiau ją priartinti prie aktyvų gyvenimo būdą vertinančio žmogaus poreikių. Tuo tikslu investuojama į architektūros bei aplinkos tvarkymo sprendimus.

„Tikime, kad Palangoje žmonės ieško ne tik kopų ir smėlio. Džiaugiamės, kad būtent dėl lokacijos išskirtinumo projektas yra skirtas tiems, kuriems antras būstas – ne vien rami poilsio oazė. Šis būstas – vieta būti savimi, būti dėmesio centre, drąsiai mėgautis laisve ir dėl to jaustis gerai. Šis kvartalas visiškai kitoks nei įprasta Palangoje. Tai projektas žmonėms, kurie gyvenime daug nuveikė ir dar daugiau nori nuveikti. Jis – subalansuotas ne tik poilsiui, bet ir aktyviam laisvalaikiui, nes čia įsikūrę visuomet bus įvykių centre“ – pasakoja apie kvartalo koncepciją G.Kulakovienė.

Greta apartamentų yra dviračių ir pasivaikščiojimo takai, teniso kortai, koncertų salė, aibė restoranų, o už kopų – maudynės ir maratonas pajūrio smėliu.

Kvartalo virsmas jau prasidėjo – šiuo metu vyksta tiek aplinkos, tiek patalpų įrengimo darbai. Naujai suplanuota komplekso kiemo teritorija ir laisvalaikio erdvės joje, numatyti patrauklesni teritorijos apšvietimo sprendimai, kurie užtikrins, jog ir arčiausiai namų esanti erdvė taptų dar patrauklesnė čia – miesto centre – įsikursiantiems gyventojams. Suprantant aktyvaus žmogaus poreikius kuriamos ir naujos kvartalo funkcinės vertės: įrengiami sandėliukai dviračiams požeminėje parkavimo aikštelėje, keičiamos ir atnaujinamos bendrosios erdvės patalpose. Į tai ir kitų kvartalo savybių gerinimą bus investuojami keli milijonai eurų.

Pardavė 10 proc. būstų dar nepradėję kvartalo modernizavimo

Nors apartamentų pardavimai prasideda tik dabar, valdytojas pasakoja, kad dalį projekto teko parduoti dar nespėjus įgyvendinti kvartalo vizijos. „Klientai mūsų ieškojo ir rado patys. Klausinėjo kaimynų, kalbino atnaujinimo darbus vietoje atliekančią komandą, ieškojo kitais kanalais, todėl net „Orion Asset Management“ biuro administratorė sulaukdavo susidomėjusiųjų skambučių. Taip pardavėme dalį būstų dar net neturėdami projekto vizualizacijų, brošiūrų, nežinodami projekto detalių. Tai geras ženklas, rodantis, kad Palangoje nekilnojamojo turto rinka ir šiuo metu aktyvi, o objektai centrinėje miesto dalyje ir toliau domina pirkėjus. Tikime, jog mūsų kuriama projekto koncepcija pilnai atitiks būsimų kvartalo gyventojų poreikius aktyviam gyvenimui jame“ – pasakoja apie pastarųjų mėnesių patirtis G.Kulakovienė.

Pasak G.Kulakovienės, iki šiol dauguma „Palangos ašis“ pirkėjų šį būstą pirko iš santaupų ar nedidele dalimi paskolos. „Infliacija, neabejotinai, skatina žmones ieškoti saugių investicijų, todėl jau stovintis kvartalas mieste, kuriame jie mėgsta leisti laiką – logiškas pasirinkimas“ – sako „Orion Asset Management“ komercijos vadovė.  „Palangos Ašis“ šiuo metu yra didžiausio apartamentų pasirinkimo projektas Palangoje.

Vieta mieste

Domina susipažinti su visais Palangos projektais? Susisiekite: info@citynow.org

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *