WebSummit

Praeitą savaitę dalyvavome „WebSummit“  konferencijoje. Mūsų įspūdžiai, take-aways ir rekomendacijos kitiems startuoliams, svarstantiems dalyvauti ateityje:

Kontekstas: mes dalyvavome startup alpha programoje, kurioje be 3 bilietų, turi savo stendą ir prieigą prie startup Lounge.

✓ WebSummitas yra milžiniško masto renginys su daug veiklų (stendai, prezentacijos, mokymai, VC meetai) ir daug dalyvių. Tad visiškai nuo jūsų priklauso ką iš jo pasiimsite. Neretai girdėdavome klausimą “What’s you goal at websummit?”.

Bet mano pasiūlymas būtų, matyt, neturėti didelių lūkesčių ir labai konkretaus plano (go with the flow) ir paradoksaliai gausite daugiausiia iš renginio.

✓ Viena iš didžiausių verčių, kurią gavome yra pabendrauti su kuo daugiau skirtingo backgroundo (šalių, veiklos pobūdžio) savo industrijos atstovų, suteikia platesnę perspektyvą ir praplečia kontaktų tinklą.

✓ Web Summit App. Vienas vertingiausių ir patogiausių dalykų konferencijos metu, labai patogu susiorientuoti kas vykstą, screeninti startuolius ar žmones su kuriais būtų aktualu pakalbėti. Tiesa geriausia daryti namų darbus prieš renginį.

✓ Pranešimai. Kai kurie populiarūs pranešimai (Ausrine Armonaite) pritraukia daug bendraminčių (pvz. pagal šalį, industriją), tai yra gera proga vėl susitikti išsiblaškius renginyje ar užmegzti naują pažintį.

✓ Susidėlioti tvarkaraštį. Kadangi piko metu ar į keynote bus milžiniškos eilės, jei įmanoma atvykti į dienos renginius truputį nestandartiniu laiku (šiek tiek anksčiau, arba anksčiau).

✓ Night Summit. Vertės didžiausia kaip būdas pažinti Lisabonos barų vietas, praleisti daugiau ofline laiko su savo komandos nariais ir žmonėmis kuriais sutikai summito metu.

✓ Getting around. Išbandžius viską: metro, uberį, paspirtukus, dviračius, tram – manau kad patogiausias susisiekimas visgi metro arba sąlyginai pigiu uberiu, dėl to atsižvelgti į tai planuojant gyvenamają vietą (pvz. arti metro linijos)

✓ Offline renginiai. Tai trūkstama dalis oficialioje programoje – neformalioje kamerinėje aplinkoje susitikti su žmonėmis, kurie jums aktualūs. Šiemet puikį tokį renginį suorganizavo Startup Lithuania – nuostabi venue su stogo terasa 🙂

✓ Dažnai planas keisis, pvz. jūsų pašnekovai kažkur užtruko, dingo, jūs patys buvote užkalbinoti. That’s ok.

✓ [Overheard hack] Gauti pirmą susitikimą su investuotojais, patekti su jais į Investors lounge, o ten mėgautis pirmos klasės privalumais ir toliau kalbinti investuotojus.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *