Gruodžio mėnesio NT rinkos apžvalga

Gruodžio mėnesį fiksavome Vilniuje fiksavome 135 pardavimus. Ne itin aktyvus mėnuo pratęsė jau nuo vasaros pabaigos įsivyravusias prastesnes rinkos dalyvių nuotaikas.

Visgi pasiūlos trūkumas matyti per įdomesnių, laukiamesnių ar rinkos kainas atitinkančių projektų startus. Kaip pavyzdys, “Loft Gallery” projekto startą galime laikyti sėkmės istorija šiomis rinkos sąlygomis.

Sulėtėjus pardavimams plėtotojai ėmesi naujų skatinamųjų priemonių. Pavyzdžiu Hanner visuose savo projektuose, visiems butams sudarė galimybę naudotis rent2buy paslauga (prieš tai buvo siūloma tik mažiau patraukliems butams).

Tarp kitų netrukus rinkoje startuosiančiu projetų ir laukiamų projektų galime įvardinti Paupio kvartalo naujus etapus, Algirdo Promenadų startą (išduotas statybų ledimas), Realco būsimus naujus prestižinius projektus Antakalnyje, Naujamiestyje. Manome, kad šie projektai sulauks išankstinių pirkėjų dėmesio.

Kai praeitų metų karštoji tema buvo infliacija – neabejojame, kad šių metų antraštėse turėsime kylančių palūkanų normos temą. Ji palies didelę dalį namų su paskolomis savininkų. Pernai tai buvo perspektyva, o šiemet – realybė. Tiesa, derėtų nepamiršti, kad, priešingai negu JAV, Lietuvoje turime kintamas palūkanų normas, ir dėl to neturėsime tokio milžiniško efekto sandorių kiekiui.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *