Vasario mėn. apžvalga

Trumpai apžvelgsiu Vilniaus pirminės NT rinkos situaciją per vasario mėnesį.

Paskutinį mėnesį fiksavome 210 susitarimų. Tiesa apie 40 iš jų – išankstiniai „sukritę“ pardavimai naujai startavusiuose projektuose. Atkreipčiau dėmesį, kad pardavimai išsidėstę gana plačiai per visus projektus, per visus segmentus, taigi galima įžvelgti rinkos pagyvėjimo požymių.

Daugiausiai naują pasiūlą papildė projektai Šnipiškėse (Hanner Šnipiškių Solo) ir Pilaitėje (Home4City).

Šiuo metu palankioje padėtyje manyčiau yra prestižinio turto ieškantys pirkėjai: didėja pasirinkimo įvariuose miesto vietose pagal įvairius poreikius. Naujamiestyje turime Algirdo Promenadas ir netrukus – Stepono Sodus; Antakalnyje – Vileišio projektą ir jau patvirtinti projektiniai pasiūlymai “Mikalojaus” projekte Vainiūno g., yra likutis Paupyje, o kitoje miesto pusėje turime Revingio projektą ir būsimą Jelskio kvartalą.

Labiausiai mūsų platformoje peržiūrimi projektai išlieko panašūs: Revingio kvartalas, Naujojo Skanseno kvartalas, Vilnelės Skverai.

Dažniausiai naudojamos paskatinamosios priemonės: pilnas buto įrengimas (patogumas klientui imant bendrą paskolą) dar prieš įsigaliojant reguliavimui; pradinio įnašo skaidymo galimybė; atvirų durų organizavimas projektuose su dideliu baigtumo lygiu; rent2buy galimybė;

Kątik persiritome į pavasarį – tradiciškai aktyvesnį būsto pirkėjų laikotarpį. Kadangi pastaruoju metu neturėjome daug neigiamų naujienų, mano manymu turėsime <no news, good news> situaciją ir palaipsnį rinkos atsistatymą į subalansuotą lygį.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *