NT investuotojų konferencijos įspūdžiai

Savaitgalį susirinkusių Lietuvos NT Investuotojų nuotaikos neutralios: nebuvo optimizmo pertekliaus, bet taip pat įvertinta, kad situacija geresnė nei galėjo būti. Dalinuosi pagrindinėmis / įdomiausiomis išsineštomis žinutėmis iš pranešėjų:

Indrė Genytė-Pikčienė
EURIBOR trajektorija priklauso ne tik nuo infliacijos, bet ir nuo kitų regioninių centrinių bankų politikos. Naftos kainos prognozavimas yra beveik tolygu geopolitikos veiksnių prognozavimui.

Tadas Povilauskas
Lietuvos ekonomika kol kas laikosi stabiliai, bet priklauso eksporto; Elektros kainas galima prognozuoti pagal dujų sandorių ateities susitarimus.

Dovydas Poderys
LB metodologijos skaičiavimu, šiuo metu NT pervertintas apie 2% nuo fundamentalios vertės.

Dalia Andrulionienė
Vystytojo tvaraus verslo požiūris, kad geriau sukurti daugiau vertės klientui, negu taikyti nuolaidas. Papasakojo apie ruošiamas dvi Vyšnių sodo koncepcijas, iš kurių galės rinktis jų gyventojai.

Saulius Vagonis, MRICS
Pirkėjai GALI įpirkti būstą, bet NENORI (nes laukia padėties aiškumo). Šiuo metu pirkėjai labiau vertina materialų (t.y. jau pastatytą) turtą o, ne planuose.

Karolis Sasnauskas
Pakilus būsto kainoms, pirkėjų lūkestis dėl būsto kokybės taip pat stipriai išaugęs: jie gilinasi į projektus ir nori gauti vertę.

Arvydas Avulis
Kaip sukurti papildomą vertę (komforto jausmas panaikinant rizikas dėl ateities) per rent2buy paslaugą.

Artūras Kapitanovas
Šiemet gali buti paskutiniai metai sukurti artimisiemes vertę nemokamai (t.y. dovanoti turtą be  GPM).

Irtautas Krisius
Kaip verslas, sukuria vertę žiūrėdami į tas galimybes, į kurias nežiūri kiti.

Matas Mockeliunas
Komercinės nuomos vertė klientui (profesionalai valdomi butai nuomai) sudėjus visas naudas (privatumas, in house gym, bendros erdvės, galimybės gyventi toje pačioje vietoje grupei žmonių, saugumo jausmas tėvams dėl vaikų) gali būti didesnė negu ieškant buto nuomai skelbimuose.

Tomas Grizas
Ateinant profesionaliai komercinei nuomai, individualūs nuomotojai gali sukurti vertę galvodami apie apgyvendinimą kaip apie unikalią patirtį.

Petras Lenkutis
Kaip verslui, užtenka klientams sukurti tiek vertės, kurią jie supranta ir už kurią moka.

Jeigu nedalyvavote, bus galimybė peržiūrėti įrašus. Jeigu turite ribotą laiką peržiūrėčiau Indrės, Tado ir Arvydo pristatymus.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *