Mozūriškių 100

Sostinės Mozūriškių gatvėje, brandaus miško ir Buivydiškių I tvenkinio pašonėje, per kelis artimiausius metus iškils išskirtinis gyvenamasis rajonas, kuris turės šalia įrengtą pliažą ir kitas aktyvaus poilsio zonas. UAB „Rinvest“ dukterinei įmonei UAB „RE-SPV-2“ suteiktas statybos leidimas daugiabučių namų projekto vystymui adresu Mozūriškių g. 100. Pirmasis projekto etapas bus vystomas beveik 1,4 ha ploto sklype, čia iškils 5 mažaaukščiai daugiabučiai namai, į šį etapą numatoma investuoti 12 mln. eurų. Pardavimų pradžia numatoma 2024 metų antroje pusėje.

„Nuosekliai tęsiame savo „misiją“ kurti projektus, kurie sudarytų galimybę sostinės gyventojams iškeisti miesto šurmulį į jaukų gamtos prieglobstį. Naujasis rekreacinis kvartalas bus vystomas vilniečių itin pamėgtoje šiaurės vakarinėje Vilniaus dalyje, kur gausu miškų ir vandens telkinių. Vietovė itin patogiai pasiekiama vakariniu aplinkkeliu ir tuo pačiu metu dovanoja užburiančią gamtos ramybę. Čia planuojame statyti mažaaukštės statybos daugiabučius su erdviais kiemais ir infrastruktūra, skirta gyventojų kokybiškam laisvalaikiui ir poilsiui. Kvartalo teritorija ribojasi su Buivydiškių I tvenkiniu, taigi naujakuriai turės galimybę mėgautis pliažu, kuris bus vos už 50 metrų nuo jų namų durų“, – teigia Giedrius Kražauskas, „Rinvest“ plėtros vadovas.

Pirmojo etapo metu sklype šalia miško iškils 5 mažaaukštės statybos, solidžios architektūros namai, kuriuos suprojektavo architektūros studija „Archimes“. Iš viso planuojama įrengti 96 butus, nuo 38 iki 64 kv. m. ploto. Projektuojami 1 – 3 kambarių butai, kuriuos pagal poreikius, bus galima patogiai sujungti, taigi būstą čia galės rasti ir mažesnio ploto ieškantys individualistai, ir erdvesnių būstų  norinčios šeimos. Jaukiems vakarams leisti visuose butuose numatyti balkonai, terasos, iš kurių atsivers vaizdai į pušyną arba vidinius kiemus. Modernūs triaukščiai A++ energinės klasės daugiabučiai nebus tipiškai apsupti automobilių, parkavimo vietos numatytos tik požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Adresu Mozūriškių g. 100 vystomas projektas yra dalis šioje vaizdingoje teritorijoje suplanuoto kvartalo. Greta esančiame sklype, Mozūriškių g. 50,  taip pat planuojama gyvenamojo NT plėtra, o šiuos du projektus į darnią visumą jungs bendra koncepcija ir architektūriniai sprendimai.

Pasak vystytojų, siekiama, kad kvartale puikiai jaustųsi įvairaus amžiaus žmonės – išskirtinė gamtos aplinka ir projektas turi privalumu, tinkančių skirtingoms kartoms. Projektuojant gerai apgalvotos atskiros erdvės šeimoms su vaikais, jauniems ir aktyviems žmonėms, senjorams. Be vaikų žaidimų erdvių bus įrengtos specializuotos skirtingų sporto šakų aikštelės, skirtos turiningam kvartalo gyventojų laikui gryname ore.

Projektuojant tai pat planuojama, kad visi miesto teikiami privalumai naujakuriams būtų „pasiekiami ranka“. Pavyzdžiui, iki vieno didžiausių Šiaurės Europoje išparduotuvių centrų „Vilnius Outlet“ – vos 900 m., o tai yra 10 minučių pėsčiomis, arba 3 minutės keliaujant automobiliu. Šiame prekybos centre veikia daugiau nei 150 paslaugų ir prekybos įmonių, restoranų, kavinių, yra vaikų užimtumo centras, sporto klubas, kino teatras. Iki centrinio sostinės verslo rajono Konstitucijos prospekte – vos 10 minučių važiuojant automobiliu. Jis lengvai pasiekiamas ir nuosavu, ir viešuoju transportu.

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *