ŠANCAI

Prasidėjo naujo projekto Žemuosiuose Šančiuose statybos. Čia pradėti statyti du penkių aukštų namai su 63 butais, kuriuos sujungs apželdinta bendra erdvė bei automobilių stovėjimo aikštele po namais. A.Juozapavičiaus prospekto 17B numeriu pažymėtame medžių apsuptame sklype anksčiau stovėjo apleistas ir senai nenaudojamas baseino pastatas kurio jau nebeliko. Prie projekto prisidėjo ir Šančių bendruomenė, kuri kartu su projekto vystytojais, architektais ir marketingo specialistais galvojo projekto pavadinimą. Išrinkus pavadinimą – ŠANCAI (pranc. chantier – „statinys“, vok. Schanze – „apkasas, pylimas“) visi vieningai sutarė, kad senasis Šančių pavadinimas atitinka vietos istorinį kontekstą ir primins ir apie rajono istoriją.

PAVASARIS BUDINA STATYTOJUS

Netylant kalboms apie nekilnojamojo turto rinką ir jos perspektyvas, vis labiau jaučiami ir rinkos atsigavimo ženklai. Pavasaris budina ne tik gamtą, bet ir statytojus, kurie stengiasi išnaudoti palankias oro sąlygas ir pagrindinius statybos darbus atlikti iki pirmųjų šalnų. 

Šancai.lt projekto vystytojai jau kuris laikas vykdo darbus minėtame sklype ir sutiko pakomentuoti jau atliktus darbus: „Kruopščiai planavome projekto statybas dar žiemą, su architektų ir statytojų komanda suderinome darbų grafikus ir pradėjome buvusio statinio griovimą. Oro sąlygos leido gana greitai pasiekti pirmuosius rezultatus, todėl jau įrengėme kraną ir paruošėme statybų aikštelę tolimesniems darbams“, pasakojo „Ąžuolo projektai“ projektų vadovas J.Vizgirda. 

METAI STATYBŲ

J.Vizgirda atskleidė, kad projektą ketina pastatyti per kiek daugiau nei metus ir būsimiems gyventojams būstą perduoti 2025 metų III ketvirtį. „Turime ilgametę patirtį statybose, dirbame su patikimais rangovais, todėl remdamiesi anksčiau išvystytų projektų sėkme, savo projektus įgyvendiname laiku ar net ankčiau nei planavome, tad tikimės sėkmingų statybų ir darnios besikuriančios bendruomenės.“ – komentavo J.Vizgirda.

PLANUOSE ŠANČIAI


„Šancų“ projekto vystytojai įgyvendino ne vieną projektą Kaune, tarp kurių Gilių namų ir Lifestory projektai, čia jau gyvena virš 160 gyventojų, o investuodami į naujus projektus jie planuoja rinką papildyti dar apie 200 butų. Kalbinami pašnekovai užsiminė, kad artimiausiuose planuose – Šančių mikrorajonas, kuriame jie mato didelį potencialą. Projekto bendraautoriai Neringa Sobeščukaitė, Gabrielė Ibėnaitė ir Tomas Kuleša, pritarė vystytojams bei akcentavo rajono privalumus. “Šančiai – unikali Kauno miesto dalis. Unikali savo istorija, architektūra, Nemuno pakrante bei stipria bendruomene. Rajonas išgyvena „renesansą“ –  greta esamų istorinių pastatų įgyvendinami ar planuojami statyti nauji pastatai. Vienas tokių ir mūsų naujas projektas. Tikiu, kad sukūrėme pastatą, kuris darniai integruosis Šančiuose, o būsimi naujakuriai papildys ir taps aktyvia Šančių bendruomenės dalimi“ – teigė projekto architektai.

DCIM\105MEDIA\DJI_0899.JPG

Projekto svetainė: https://sancai.lt/

About the Author: Vilius Visockas

CityNow produkto įkūrėjas, individualus investuotojas, NT tinklaraščio autorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *